|
|
|
|
|
|
|
|
|
הנדון: מיתוג מחדש של אטם סיליקון לסיר בישול
המוצר "RomiSeal - אטם לכל סיר" פותח בשנת 2009 על ידי רומי גולדהמר. בשנת 2010 הוגשה בקשת פטנט באמצעות חברת "אבטיפוס" עורכי פטנטים, שהגישה את המוצר תחת סימן המסחר רומיסיל ROMISEAL. באפריל 2017 הוגשה בקשת מדגם למוצר בעיצוב חדש של איליה קופלון, באמצעות שילון צוקרשטיין עורכי פטנטים.
בתקופה זו יצאו לשוק מוצרים דומים, כגון מכסה עם ציפוי סיליקון ואטם סיליקון תוצרת סין, אשר התקיימה בהם בעיה של תת לחץ, וככל הנראה זאת הסיבה שהייצור והשיווק שלהם הופסק. בעיצוב החדש של RomiSeal על ידי המעצב התעשייתי איליה קופלון, בעיה זו נפתרה באופן פשוט וחכם.
על מנת להביא את המוצר למודעות של גורמים בעלי עניין ומשקיעים פוטנציאליים מבקש מפתח המוצר להציג מספר תובנות מרכזיות בנוגע ליתרונות השימוש במוצר:
- השימוש באטם הסיליקון מאפשר חיסכון משמעותי באנרגיה באמצעות הפחתה של השימוש בגז ביתי, חשמל או תוצרי בערה אחרים.
- השימוש באטם מאפשר לנייד כל סיר ללא סכנת נזילות, ולכן מתאים לשימוש בנסיעות לארוחות חג או לשימוש במהלך הפלגות.
- השימוש באטם מאפשר את הפיכתו של כל סיר למיני סיר לחץ (לפי בדיקת מכון התקנים 0.3 ברים), ולכן חסכוני יותר מרכישתו של סיר לחץ ייעודי, ואף מבטל את הסיכונים שבלחצים הגדולים שקיימים בסיר לחץ.
- השימוש באטם הסיליקון מפחית משמעותית את סכנת הכוויות כתוצאה מנפילת סיר בישול במטבח הביתי (חשוב במיוחד במשפחות עם ילדים קטנים).
- לשימוש באטם יתרונות נוספים שאינם מפורטים במסמך זה[1].
מחירו של המוצר (כ-50 ₪) הופך אותו לאטרקטיבי עבור הצרכן, בדגש על אוכלוסיות בעלות יכולות כלכליות נמוכות.
באמצעות אטם RomiSeal ניתן לפתח מוצרי המשך כגון אפשרות ליצירת מזקקה של מים מלוחים או בוציים למי שתייה ובישול, או אלכוהול. בנוסף, הקיטור שנוצר מוזרם בצינור ויכול לשמש לניקיון או השמדת חרקים.
[1] מבין היתרונות הנוספים של השימוש באטם ניתן למנות מניעת ריחות במהלך הבישול, ואפשרות לריכוך המזון בצורה מושלמת עבור מבוגרים, חסרי שינויים או תינוקות. שימוש בסיר ובאטם המונח על פלטת שבת, תוך מניעת התאיידות הנוזלים שבסיר במהלך השבת (רלוונטי בעיקר עבור האוכלוסייה הדתית). אפשרות לבישול בשטח פתוח (מניעת כניסת חול או אבק לתבשיל), אפשרות לבישול באדים תוך שמירה על טעם וצבע הירקות, אפשרות לבישול במקביל שני תבשילים שונים (סיר בתוך סיר) ויתרונות רבים אחרים.
למתעניינים נא לפנות לרומי:
רומי גולדהמר
0524319440
goldhamerromi@gmail.com
Re: New Branding for a cooking pot silicone seal
The product "RomiSeal – a seal for every pot" was developed in 2009 by Romi Goldhamer. In 2010, a patent application was filed by "AVTIPUS" patent attorneys, who submitted the product under the trademark ROMISEAL. In April 2017, a design request was submitted for the new design of the product by Ilia Kaplun, via Shilon Zuckerstein Patent Attorneys.
During this period, some similar products were introduced, such as a silicon-coated lid, and a silicon seal, made in China. These products contained a problem of low atmospheric pressure, which is probably the reason why their production and marketing was stopped. This problem was solved in a simple and smart way in the new design of RomiSeal by industrial designer Ilia Kaplun.
To raise awareness and attention of the product to eyes of potential investors, the product developer seeks to present a few key insights regarding the advantages of using the product:
- The silicon seal enables significant energy saving by reducing the use of household gas, electricity or other fire products.
- The silicon seal use enables mobility, the option to move any pot without the risk of leaks, and therefore suitable for trips in holidays, family meals or during cruises.
- The silicon seal enables transforming each pot into a pressure-cooker (official measuring pressure of 0.3 bars), and therefore more economical than purchasing an original pressure-cooker. It also eliminates the risks existing with the strong pressures of a pressure-cooker.
- The use of the silicon seal significantly reduces the risk for burns as a result of cooking pot falling in home kitchens (especially important for families with little children).
- The silicon seal contains many other advantages which are not listed in this document[1].
The price of the silicon seal is about $15, which makes it attractive for the consumer, especially for populations with low economic capabilities.
The RomiSeal can be used for developing follow-up products such as a distillery for saline or muddy water for drinking and cooking, or alcohol. In addition, the generated steam is channeled into a tube and can be used for cleaning or killing insects.
[1] among the other advantages for using the silicon pot are the preventing of cooking odors, and the possibility of softening food perfectly for adults without teeth or babies. The pot with the seal can be used on a platter, while preventing liquid evaporating during long periods. The silicon pot makes it possible to cook in an open area (preventing the entry of sand or dust), to cook using steam while preserving the taste and color of vegetables, cooking of two different dishes simultaneity (a pot inside another pot) and many other advantages.
If you're interested please contact Romi:
Romi Goldhamer
0524319440
goldhamerromi@gmail.com
|
|
|
|
|